Kako prodam stanovanje?

Tudi jaz sem bil že v situaciji, ko sem se odločil, da prodam stanovanje. Ne glede na to kakšno znanje imate o trgu nepremičnin pa je lahko ta odločitev precej zahtevna in prav tako tudi celoten proces prodaje. Ampak nikar me ne razumite napak, odločitev da prodam stanovanje je bila vsekakor pravilna. Zato si bomo v naslednjih nekaj odstavkih pogledali par nasvetov, ki vam bodo olajšali to nalogo, saj sem bil tudi sam enkrat v takšni situaciji.

Ena izmed bolj pomembnih stvari je namreč kakšen prodajni oglas napišemo. Izredno pomembna je seveda besedna zveza »prodam stanovanje«. Ta mora biti zagotovo prisotna v naslovu, saj s tem kupcu omogočilo lažje iskanje. Po želji lahko v naslovu oglasa dodamo še lokacijo. 

Skozi celoten oglas moramo biti iskreni in prepričljivi. Pomembno je, da po resnici zapišemo kaj vse stanovanje nudi. Opišemo lahko prostore in kakšno pohištvo je vključeno v ceno. Marsikdo, ki prodaja stanovanje se dandanes odloča za manj podrobne opise in več podrobnosti razkrije po klicu kupca. Kljub vsemu pa menim, da če sem se že odločil, da prodam stanovanje je edino pravilno, da takoj v oglasu vključim čim več informacij.

Na tak način prihranimo čas kupcu prav tako pa tudi sebi. Škoda bi namreč bilo, da ljudje stopijo v kontakt z nami na kar ugotovijo, da stanovanje ki ga prodajam v resnici ne zadovoljuje njihovih kriterijev, je predrago ali kaj podobnega. 

Jaz pa sem se v končni fazi vseeno odločil, da prodam stanovanje s pomočjo agencije. Agencije in agenti imajo ogromno znanja na tem področju in bodo znali napisati najboljši možni oglas, ki bo zagotovo pritegnil kupce. Ko boste agencijo poklicali po telefonu in izjavili čarobne besede, ki so: »prodam stanovanje!«, vam bodo z največjim veseljem prisluhnili. Na tej točki imate zagotovljeno njihovo pomoč in tudi glede oglaševanja prodaje stanovanja vam bodo pomagali. S skupnimi močmi boste za svoje stanovanje tako pridobili najboljšo možno ponudbo in tako vi kot vaš nepremičninski agent bosta zvečer zaspala z nasmeškom na obrazu. 

About Author