Božično fotografiranje: Kako ustvariti nepozabne praznične trenutke

Božični čas je poln veselja, smeha in druženja z najbližjimi. Praznično vzdušje nas prevzame in želimo vsak trenutek ujeti v objektiv naše kamere ali telefona. To početje imenujemo božično fotografiranje, ki postaja vedno bolj priljubljeno. Kako ustvariti nepozabne praznične trenutke? Najprej poiščite popolno lokacijo za vaše fotografije. Lahko je to doma ob okrašeni božični jelki, na sveže zapadlem snegu ali pa v mestu med pisanimi lučkami. Izberite pravo osvetlitev, saj lahko ta močno vpliva na končni izgled fotografij. Priporočljivo je izkoristiti naravno svetlobo ter se izogibati direktnim bliščem, da bodo barve ostale čim bolj naravne in ne preveč sijoče. Pomembna je tudi kompozicija slike; poskrbite za harmonijo med osebami in okolico ter upoštevajte pravilo tretjin za večjo dinamiko fotografije. Ne pozabite na detajle: okraske na jelki, snežinke na rokavicah ali iskrice v očeh vaših najdražjih – ti lahko dodajo tisto piko na i vašim božičnim slikam. Prav tako ne pozabite na sproščenost in naravnost – najboljše fotografije so tiste, kjer se ljudje počutijo udobno in sproščeno. Naj bo vaše božično fotografiranje zabavna in sproščujoča izkušnja, ki vam bo omogočila ustvariti nepozabne praznične trenutke.

Nadaljevanje vašega božičnega fotografiranja lahko postane še bolj zabavno, če vključite tudi različne rekvizite. Ta pristop lahko ustvari bolj sproščeno vzdušje in omogoča več kreativnosti. Uporabite lahko vse od božičnih kap, svetleče okraske ali celo umetni sneg. Tako boste dodali edinstven in oseben pridih vsaki posneti fotografiji. Poleg tega se ne bojte eksperimentirati z različnimi koti in perspektivami – nizki ali visoki koti, bližinski posnetki ali pogled iz ptičje perspektive lahko resnično popestrijo vaše slike. Če želite ujeti čarobnost trenutka, je dobro upoštevati tudi tempo dogajanja – hitri posnetki lahko ujamejo vesel smeh in spontanost, počasnejše nastavitve pa bodo pomagale prikazati mirne in tople trenutke obdarovanja pod jelko. Ne pozabite na urejanje fotografij po koncu snemanja: malenkosti kot so ostrina, kontrast ali barvna tonaliteta lahko močno izboljšajo videz končnih slik. Vendar pa vedno pazite da ne pretiravate z digitalnim urejanjem, saj le-ta hitro preide mejo naravnosti ki jo išče današnji trend estetike. Vaše božično fotografiranje naj bo predvsem izraz vašega osebnega dojemanja praznikov – le tako boste ustvarili resnično nepozabne in edinstvene praznične trenutke.

Božično fotografiranje: Kako ustvariti nepozabne praznične trenutke

Ob upoštevanju vseh teh nasvetov, se bo vaše božično fotografiranje hitro spremenilo v pravo umetniško doživetje. Nekateri dodatki, kot so sveče in lučke, lahko pripomorejo k ustvarjanju pravega prazničnega vzdušja, medtem ko bodo ročno izdelani okraski dodali osebni pečat. Uporabite tudi naravne elemente – storži, vejice smreke ali mah so lahko odličen način za popestritev kompozicije. Poskusite s črno-belo fotografijo ali pa z mehkimi pastelnimi toni – to lahko vašim slikam doda globino in dramatičnost. Še posebej lepo bo videti kontrast med toplim svetlobnim učinkom sveče in hladnejšim ozadjem zasnežene pokrajine. S tem boste zagotovo osupnili svoje sledilce na družbenih omrežjih ter prijatelje in družino. Na koncu je najpomembnejše to, da se zabavate in uživate v procesu ustvarjanja – tako boste najbolje ujeli duh božičnih praznikov ter jih ohranili v prelepih fotografijah za vedno.

Ne pozabite tudi na eksperimentiranje z različnimi koti in perspektivami. Nizka ali visoka perspektiva, pogled skozi okno ali odsev v okrasni krogli lahko vašemu božičnem fotografiranju doda poseben čar. Poskusite ujeti tudi nekatere spontane trenutke – otrokovo veselje ob odpiranju daril, družinsko mizo pred večerjo ali hišnega ljubljenčka oblečenega v božični kostum. To so prav te nepozabne podrobnosti, ki bodo vaše slike naredile edinstvene. In ko se boste naslednji dan prebudili, ne pozabite fotografirati jutranjih žarkov sonca, ki se prebijajo skozi zamrznjena okna in osvetljujejo ostanke paketov pod smreko. Tako boste ustvarili popolno zgodbo svojega božičnega doživetja, polno topline in radosti. Naj bo vaše božično fotografiranje zabavna avantura polna odkritij ter novih izkušenj – vsaka slika je namreč še en spomin za prihodnost!…

Prvo smučanje uspelo

Bil je mesec februar in dobila sem željo po smučanju. Ker je moj sin lani bil v šoli smučanja, sem izkoristila priložnost, da sva šla smučat skupaj. Sicer sem bila precej pogumna, ker na smučah nisem stala približno 10 let. Ampak želja po smučanju je bila tako velika, da sem premagala tudi to. Najprej sem želela na novo smučišče, kjer še nisem smučala, potem pa sem si premislila, kajti zavedala sem se, da je najboljše, da prvič smučat na smučišču, ki ga poznam. 

Tako sem odločila, da greva na meni dobro znano smučišče. Dan prej sem še pogledala vremensko napoved in ker je naslednji dan bilo napovedano zelo lepo vreme, sem se na hitro odločila, da greva na prvo smuko. 

Neprijetni občutek, ko po dolgem času stojiš spet na smučeh.

Prvo smučanje uspelo

Ta občutek sem doživela takoj, ko sem si na smučko zapela prvi pancer. Priznam, da sem tisti trenutek pomislila, da ne grem smučat. Občutek sem imela, da bom padla, še preden bom naredila prvi meter. Ker je bilo pred mano saj nekaj ravnine, me je to rešilo, da k sreči nisem padla. Potrebovala sem natanko 15 min, da sem spet čutila tisto željo po smučanju. Kako vesela sem bila, ko sem videla, da sem se smučanja enostavno spomnila. Kot da si je moje telo smučanje zapolnilo. To je kot to, ko se enkrat naučiš voziti kolo, potem to znaš. Isti občutek sem imela glede smučanja. Ko znaš, znaš!

Spet sem sproščeno smučala in uživala v prekrasnem sončnem vremenu. Po eni uri smučanja sem vedela, da bom letošnjo zimo, veliko dni preživela na smučiščih, ker sem neizmerno uživala. To je moj svet. …

3d tisk je bil moj najljubši hobi

Že kar nekaj let, je sedaj 3d tisk moj najljubši hobi in je postal tudi nekako moja strast. To pa se je vse skupaj začelo, ko se je 3d tisk prvič pojavil v Sloveniji. Takrat sem bil nad tem zelo fasciniran in sem že takrat vedel, da bi se rad naučil veščine 3d tiskanja in modeliranja, tako da bi si nato lahko sam doma natisnil kakšne 3d objekte.

No tako pa sem se res takrat odločil, da predno si bom kupil 3d tiskalnik, se bom najprej naučil 3d modeliranja. 3d modeliranje pa je za 3d tisk zelo pomemben, saj nam znanje tega omogoča, da sploh lahko začnemo oblikovati razne modele, ki bi jih nato natisnili s 3d tiskalnikom. To, da pa sem to veščino osvojil, pa je sicer trajalo nekaj časa, vendar sem e v procesu zabaval in se tudi ogromno naučil, tako da mi je ta čas hitro minil.

Nato pa sem začel zbirati denar, da bi si lahko kupil 3d tiskalnik, tako da bi se 3d tisk sploh lahko začel. Zato pa sem si našel poletno službo v podjetju Printed, cilj katere pa je bil ravno ta, da bi zbral dovolj denarja za 3d tiskalnik, ki pa takrat ni bil poceni. No to pa mi je tudi uspelo, ter sem si ga na koncu poletja lahko kupil.

3d tisk je bil moj najljubši hobi

Takrat pa se mi je odprl svet domišljije, saj sem kar naenkrat dobil ogromno različnih idej, kaj bi lahko natisnil s pomočjo 3d tiskalnika. Ko pa sem se prvič lotil 3d tiska, pa vsi objekti, ki sem jih naredil s pomočjo modeliranja, niso bili uspešno natisnjeni. Tako pa sem moral nekoliko popraviti svoj način modeliranja, kar pa mi ni vzelo veliko časa, saj sem točno vedel, kaj je bilo narobe.

Z nekaj popravki, pa mi je 3d tisk tedaj šel kot po maslu in sem natisnil ogromno različnih 3d modelov, kar pa mi je bilo v veliko veselje.…

Paragliding je adrenalinski šport, ki ga mora preizkusiti vsak

Paragliding je definitivno nekaj, kar bi moral preizkusiti čisto vsak posameznik vsaj enkrat v življenju nekaj, kar je lahko res srhljivega. A na koncu je to nekaj, kar je najlepše na tem svetu. Na začetku smo seveda zelo prestrašeni, saj vidimo le hrib in pa padec. Ko pa seveda zatečemo in se končno prepustimo vetru pa seveda letimo med oblaki in se sprostimo. Takrat pozabimo na vse skrbi in na ves stres, ki nam ga povzroča čisto vsak dan.

Tudi sama sem na začetku mislila, da paragliding definitivno ni za mene, a vedela sem, da bom to morala enkrat preizkusiti, saj sem si po eni strani res to želela. Končno sem zbrala pogum ter se prijavila na nek termin, ki mi je res ustrezal. Ko sem prišla tja, so mi najprej razložili, kaj vse bom morala delati oziroma kaj vse moram vedeti. Paragliding je bil kar zahteven v tistem momentu, a ko sem dejansko videla to v praksi, je bilo popolnoma drugače. Seveda so mi povedali, kaj vse moram vedeti in kaj gre lahko načeloma narobe. Tega dela res nisem želela slišati, a je dejstvo, da sem ga morala slišati.

Paragliding je adrenalinski šport, ki ga mora preizkusiti vsak

Paragliding je nekaj, kar me je res zelo sprostilo, saj ko sem enkrat začela leteti, sem se res popolnoma ustavila in sprostila. Nisem razmišljala o ničemer drugem, razen o temu, da sem svobodna in da leti. Ta občutek mi je bil res zelo všeč in to je občutek, ki bi ga rada še kdaj občutila. Ravno zato sem se odločila, da bom paragliding definitivno še kdaj preizkusila, saj je nekaj, kar je res nepozabnega. To sem seveda povedala tudi svoji najboljši prijateljici, ki načeloma ni za take stvari, a sem jo nekako prepričala, da bi lahko naslednjič šla z mano. Tega sem se zelo veselila, saj sem tako imela prijateljico, s katero lahko delim to dogodivščino.…

Sup mi je izboljšal preživeti čas na morju

Vsako leto, se med poletnimi dnevi vedno rad odpravim za kakšna dva ali tri tedne na morje. To pa mi zelo paše, saj se lahko tako končno spočijem in sprostim, po napornem letu, polnem stresa zaradi študija in vseh izpitov. Tako pa sem si nekaj let nazaj želel malo popestriti preživljen čas na morju, saj mi je kdaj že postajal mal dolgčas, ko sem se šel kopati, saj mi je bilo to že nekoliko bedno. Tako pa sem si priskrbel sup, kateri pa mi je dal novo aktivnost za izvajati na morju.

Sup mi je izboljšal preživeti čas na morju

Sup pa je v bistvu napihljiva deska, oziroma “board”, na kateremu lahko stojimo, ter veslamo. Na začetku, ko sem ga kupil in probal, pa mi je bilo malo težko loviti ravnotežje, vendar sem vedel, da bo to zgolj stvar vaje in če bom veliko poskušal, mi bo slej ko prej uspelo.

Tako pa sem začel tako, da sem na supu bil na kolenih, ter sem se najprej tako naučil loviti ravnotežje. Ko pa sem to osvojil, pa je bil čas, da poizkusim vstati. To pa je bilo težje, kot se je zdelo prej, saj sem rabil ogromno poizkusov, da nisem padel v vodo. Nato pa mi je le uspelo vstati, ter sem poizkusil še veslati, kar pa je bilo ponovno zelo težko, zaradi ravnotežja. Po parih poizkusih pa sem osvojil tudi to in sem končno lahko začel normalno uporabljati sup.

Čeprav pa sem rabil veliko poizkusov, da sem se navadil na sup, sem ga vseeno osvojil v zgolj enem dnevu, tako da ni trajalo tako dolgo, da sem se na to navadil.

Nato pa sem se lahko malo peljal, oziroma veslal po morju, ter sem se tudi odpravil do nekaterih manjših otokov, ki so bili zelo blizu obale. To pa je bilo zelo zabavno, tako da je bil sup definitivno dober nakup za popestritev morja.…

Najraje obiščem gore v zimskem času

Rodila sem se v pod gorami in odraščala v duhu planinarjenja. Moj stari oče me je vedno vzel s seboj. Najprej sva šla čez prelepe travnike, kjer so se pasle gorske krave. Okoli vrata so imele velike zvonce, ki so se slišali že daleč naokoli. Tako so pastirji vedeli, kje se nahajajo. Potem sva običajno šla skozi gozd do planinske koče. Tam sva ustavila in pojedla kislo mleko, ki je bilo pripravljeno iz domačega mleka. Pot sva nadaljevala proti strminam, kjer so naju čakale mogočne skale. Rada sem plezala in dihala sveži gorski zrak. Na poti sva pogosto srečala kozoroge. Plezali so po skalah in naju od daleč opazovali. Ko sva osvojila vrh, sva v svojo planinsko knjižico dala štampiljko. Teh sem imela sedaj pri svojih štiridesetih letih že skoraj trideset osvojenih vrhov, ki so bili višji od dva tisoč metrov. Včasih, ko še nismo imeli na telefonu fotoaparata, sva se z navadnim fotoaparatom slikala. Posnela sva tudi prelepe fotografije na poti navzgor. Na vrhu sva se usedla in občudovala lepoto narave. Zraven sva si prinesla za jesti. Ponavadi je bila to paradižnikova solata in pohano meso ter kruh. Ko sva se tako okrepčala sva sestopila navzdol. Pri tem so bili pomembni tudi gorski čevlji, ki so morali biti visoki, da ni prišlo do zvina v gležnju. Stari ata je vedno pripovedal zgodbe od svojih mladostnih dni. Poznal je tudi vsa področja in bližnje hribe. Vedno mi je bilo lepo, kadar sva šla sama v gore. Veliko novega sem vedno izvedela. Opisoval je tudi obdobja, ko so še v času vojne hodili po gozdovih in se skrivali. Veliko vsega je doživel in življenje mu ni prizanašalo. 

Sedaj ima svoje mirno obdobje in je najraje sam ali bere knjige. Meni pa je za vedno ostal spomin in občutek do gora. Ko le imam čas grem v gore in napolnim svoje srce.

Najraje obiščem gore v zimskem času

Zemlja za vrt je igrala veliko vlogo za naš vrt

Že zelo dolgo smo doma želeli urediti kakšen vrt, kjer bi lahko imeli tako nekaj hrane, kot tudi rože, ter bi tako lahko malo polepšali našo teraso, med drugim bi pa tudi pridobili nekaj hrane. Tako pa smo si začeli malo urejati prostor, ter ga zagradili, kamor bomo nato postavili vrt.

Zemlja za vrt je igrala veliko vlogo za naš vrt

Vedeli pa smo, da najbrž zemlja, ki jo imamo na temu mestu ne bo najboljša za pridelovanje hrane in pa za lepo rast rož. Zato smo se odločili, da investiramo v nekaj zemlje za vrt, saj daje zemlja za vrt veliko boljše pogoje rožam in pa zelenjavi, da lahko rastejo. Seveda pa je bilo prej potrebno premisliti, kakšno zemljo moramo sploh kupiti. To pa zato, ker zemlja za vrt ni enotna, oziroma moramo morda kupiti posebno vrsto te zemlje, tako da bomo lahko najbolje izkoristili zemljo, glede na to, kar gojimo.

Tako pa smo se na koncu odločili, da bo univerzalna zemlja za vrt najboljša izbira, saj bomo imeli mešanico med rožami, torej cvetjem in pa zelenjavo. Ta zemlja za vrt pa je mešanica več različnih stvari. Poleg zemlje je v njen zmešan tudi kompost in pa mnoge druge naravne snovi, ki bodo pripomgle k vsesplošni rasti.

Tako pa je zemlja za vrt opravila odlično delo, saj smo vrt nato končno uredili v celoto, tako da je, poleg tega, da je estetsko zelo lep, tudi funkcionalen, kar pa je zelo uporabno. Ustrezna zemlja za vrt, ki smo jo uporabili, torej univerzalna, pa je tudi veliko pripomogla k temu, da so vsa semena lepo zarastla, ter je relativno hitro vse skupaj pognalo. Prav tako pa je tudi vsa zelenjava, ki je pognala, zelo lepo zrasla, ter je bila nato tudi zelo dobra za jesti. Na koncu tega majhnega projekta smo torej zelo zadovoljni s tem, kako je končen produkt nastal.…

Oprema, ki jo prodaja lovska trgovina je raznovrstna

Živim obdana z gozdom in zelo oddaljena od mesta in ostalih hiš. Imam veliko perjadi, za katere moram poskrbeti. Ker se prosto pasejo zunaj, se pogosto zgodi, da kakšno kokoško odnese jastreb. Zato mi je lovska trgovina pomagala, da izberem pištolo, ki poka, da prestrašim jastrebe. Teh plašilnih pištol so imeli veliko izbiro. Kupila sem si manjšo in zraven še sto nabojev.

Oprema, ki jo prodaja lovska trgovina je raznovrstna

Ker imam psa, je ta začel lajat kadar se je jastreb približal mojemu posestvu. Potem sem ustrelila s plašilko in je odletel stran. Res pa je, da sem morala več čas biti na preži, kadar je jastreb priletel. Ker jih je bilo več, je lovska trgovina svetovala, da kupim več nabojev. Ko sem šla od doma, sem perjad zaprla v zaprt prostor. Imela sem purane, kokoši, račke in gosi. Ker so se ravnokar zvalile majhne račke, je toliko več jastrebov krožilo nad mojim posestvom. Morala sem ves čas streljati. Ta lovska trgovina ni bila v bližini mojega kraja, zato sem se le redko odpravila tja. Ko sem prišla tja, pa sem si nakupila še druge stvari. Imeli so zelo dobra oblačila, ki si jih lahko uporabljal tudi za delo v gozdu. Kupila sem si gumijaste škornje in kvalitetne hlače.

Veliko je izdelkov, ki jih nudi lovska trgovina. Jaz sem najbolj potrebovala pištolo plašilko. Drugače se ne ukvarjam z lovstvom. Moj sosed pa je lovec in nasledjič sva se zmenila, da greva skupaj. On je potreboval naboje za svojo puško ter daljnogled. Strokovnjaki, kjer je bila lovska trgovina, so bili prijazni in so vedno znali svetovati pri izbiri artiklov. Sosed si je nakupil več stvari, kot je sprva mislil. Nakupil si je kapo, vetrovko, gumijaste škornje, še eno puško, daljogled in stojalo. Ker je bil tudi ribič, je že ogledoval ribiške pripomočke, ki jih je lovska trgovina tudi prodajala. Ampak, to bova pa naslednjič kupila.…

Končno je prišel dan obiska trgovine keramika outlet za keramičnih ploščic

S fantom sva se odločila, da bova prenovila precej staro kopalnico, zato sva obiskala outlet keramika trgovino, kjer bova kupila keramične ploščice.

Že večkrat sva slišala, da ima outlet keramika v ponudbi lepe in vzdržljive ploščice, zato je skrajni čas, da si ponudbo ogledava. Pozdravila naju je izkušena prodajalka, ki sva ji predstavila vizijo najine kopalnice. Vodila naju je skozi ogromno izbiro keramičnih ploščic, saj je razumela kaj si želiva.

Ko sva se sprehajala med nepregledno ponudbo keramičnih ploščic, sva bila navdušena nad paleto barv, tekstur in vzorci na ploščicah. Želela sva si kopalnico v nevtralnih tonih, ki bi bila hkrati elegantna in sodobna. Prodajalka nama je priporočala kombinacijo ploščic velikega formata za stene in manjše mozaične ploščice za tuš kabino. Tako bi v prostor vnesla pridih elegance. 

Končno je prišel dan obiska trgovine keramika outlet za keramičnih ploščic

Končno je prišel dan, ko se je prenova začela. Stare in dotrajane pliščice so delavci skrbno odstranili in pripravili zidove za polaganje novih keramičnih ploščic kupljenih v outlet keramika trgovini. Mojstri so ploščice natančno položili. Pri svojem delu so bili zelo natančni in ploščice so bile položene brezhibno.

Vse kar nama je prodajalka svetovala, sva zdaj videla na lastne oči. Kopalnica je resnično dajala občutek prefinjenosti in sodobnosti. Velikoformatne ploščice na stenah so dajale občutek odprtega prostora, mozaične ploščice pa so lepo popestrile celoten izgled.

Na svojo novo kopalnico sva bila zelo ponosna. Vsakič, ko sva vstopila v prenovljeno kopalnico, sva občutila ponos in veselje. Preprosta kopalnica je zdaj postala najin najljubši prostor v stanovanju.…

Izola restavracije so res odličen prostor za sestanke

Nekaj časa nazaj sem morala organizirati nek poslovni sestanek. Vedela sem približno uro, kdaj želijo imeti vsi udeleženci sestanek. Ta ura je bila seveda zelo blizu kosila, kar me je malce zaskrbelo. Vedela sem, da bodo ti ljudje zelo lačni in ravno zato sem morala poskrbeti, da bo v sestanek vključena tudi hrano. Zelo pomembno je da ljudje niso lačni saj tako lahko malo boljše razmišljajo in se ne skregajo med sabo.

Izola restavracije so res odličen prostor za sestanke

Sedaj se je začelo moje planiranje celotnega sestanka. Prišla sem na idejo, da bi lahko izkoristila Izola restavracij. To bi bila odlična ideja, saj ne bi rabila jaz sama skrbeti za hrano. Tam bi lahko ljudi lepo postregli vsi, ki delajo v restavraciji in tako bi celoten sestanek potekalo zelo nemoteče. Ta ideja se mi je zdela res odlična, saj bi jaz lahko med tem časom, ko bodo oni postreženi s hrano, skrbela za druge stvari. Za ta sestanek seveda ni bila glavna stvar samo hrana, ampak tudi organizacija drugih stvari, kot so razni papirji in prezentacije. To so bile zelo pomembne stvari in definitivno bolj pomembne od hrane. Je pa tudi res, da sem morala poskrbeti za to, da ljudje niso bili lačni. Izola restavracijo so v tem primeru zelo dobro poskrbele za vse udeležence sestanka in tudi vsi udeleženci sestanka so bili zelo zadovoljni z samo organizacijo sestanka.

Bila sem zelo vesela, da sem celoten sestanek tako dobro splanirala in da je vse šlo kot po maslu. Izola restavracije so mi že v naprej poslale meni ter povedale, kaj vse bi bilo dobro postreči pred in med sestankom. Vse skupaj sem samo potrdila in na dan sestanka je vse potekalo zelo dobro in nemoteče.

Na koncu sestanka so se vsi zelo lepo zahvalili za prostor in organizacijo sestanka. Bila sem seveda zelo vesela, da je vsem ugajal sam prostor in pa da so bili za sestankom vsi zadovoljni, saj so bile vse stvari, kar se tiče sestanka, več ali manj pozitivno sprejete.…